Krumplis palacsinta csirkemájjal töltve

Hozzávalók

0.5 kg burgonya (lisztes)
2 tojás
2 ek liszt (ha nagyon híg a tészta+1 ek)
só, bors,
1 gerezd fokhagyma

Csirkemájas raguhoz

5 dk szalonna (olajjal helyettesíthető)
0,5 kg csirkemáj
0,2 kg zöldborsó
2 kisebb vöröshagyma
2 paradicsom
1 dl fehér bor
1 gerezd fokhagyma
tárkony, kakukkfű, só, bors, chili pehely

Tálaláshoz

tejföl
fokhagyma
petrezselyem
sajt (ízlés szerint)

 

Sajtreszelőn lereszeljük a megtisztított burgonyákat, beleütjük a két egész tojást, hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet és átkeverjük, ha hígnak ítéljük a masszát adjunk hozzá még egy kanál lisztet. Ízesítjük sóval, borssal majd végül belereszeljük a fokhagymát. Sűrű palacsinta tésztához hasonló keveréket kell kapnunk. A tésztát serpenyőben kis olajon mindkét oldalán kisütjük.

A tészta köretnek is nagyon finomak, ebben az esetben kiskanállal forró bő olajban süssük ki így apró fánkocskákká válnak, ezt tálalhatjuk pörköltek, vadhúsok mellé.

A raguhoz apró kockákra vágjuk a szalonnát és serpenyőben kisütjük. A hagymát félbe vágjuk, és a vágási felülettel a deszkára fektetve, vékonyan felszeleteljük, ha már kisült a szalonna rátesszük a félfőre vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. A májat nagyobb kockákra vágjuk, de negyedét teljesen apróra daraboljuk össze. A serpenyőbe tesszük és körbe pirítjuk a nagyobb kockákat, utána tegyük bele az apróra vágott máj darabokat is. Rátesszük a zöldborsót a hámozott paradicsom kockára vágott húsát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adjunk hozzá tárkonyt és a kakukkfüvet, majd öntsük rá a fehérbort. Az egészet készre pároljuk.

A raguba tehetünk gombát is, akkor  a pirított hagymára a kockákra vágott gombát tesszük előbb és ha kissé átpárolódott akkor tesszük bele a májat és a többi hozzávalót.

A tésztát tányérba helyezzük, a raguból szedünk a közepébe, majd kissé felhajtjuk a tészta egyik oldalát. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát és ezt az öntetet tesszük a tetejére, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Krumplis palacsinta csirkemájas raguval